2 st ägg
1 msk honung citron
½ dl råsocker
0,25 dl socker
50 g smör
50 g vit choklad
50 g mandel
2,5-3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm ingefära
Ugn 175 grader
Vispa äggulor med sockersorterna och hunungen till en ljus och pösig smet.
Vispa äggvitorna styva med lite salt.
Smält smöret.
Rosta mandeln i 5-10 min och hacka den medan den är varm och mjuk (för att slippa att det sprätter omkring).
Hacka chokladen och blanda ihop alla de torra ingredienserna.
Blanda i de torra ingredienserna i äggulesmeten.
Vänd i äggvitan.
Rör i smör och forma till en ganska kladdig deg.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.
Forma till tre långa längder och platta till dem lite.
Grädda i ugnen i 15-18 min.
Skär i sneda bitar och lägg ut på 2 plåtar (om det behövs).
Rosta i 4-5 min.
Stäng av ugnen, lämna på glänt och låt dem torka i 30-60 min.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar