söndag 10 oktober 2010

Snickerskaka

Detta är en klar favoritkaka, om man älskar choklad.

150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl special vetemjöl el glutenfri mix
1 dl kakao
1 förpackning chokladbitar med kolakräm, typ center

Topping:
200 g mörk choklad med hög kakaohalt.
2 dl salta jordnötter
1 dl kolasås
Nypa havsalt

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker till lätt fluff. Blanda mjöl och kakao och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen och tryck ner chokladbitarna (center) lite utspritt. Grädda i mitten av ugnen i knappt 200° i 10 minuter. Låt svalna. Bred över kolasåsen. Smält chokladen till toppingen och rör ner jordnötterna, fördela över kakan och låt den kallna.
Servera lätt vispad grädde till kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar