Detta är en klar favoritkaka, om man älskar choklad.
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3 1/2 dl special vetemjöl el glutenfri mix
1 dl kakao
1 förpackning chokladbitar med kolakräm, typ center
Topping:
200 g mörk choklad med hög kakaohalt.
2 dl salta jordnötter
1 dl kolasås
Nypa havsalt
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker till lätt fluff. Blanda mjöl och kakao och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i formen och tryck ner chokladbitarna (center) lite utspritt. Grädda i mitten av ugnen i knappt 200° i 10 minuter. Låt svalna. Bred över kolasåsen. Smält chokladen till toppingen och rör ner jordnötterna, fördela över kakan och låt den kallna.
Servera lätt vispad grädde till kakan.
söndag 10 oktober 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar