tisdag 26 april 2011

Fruktigt filmjölksbröd

2 bröd
Sätt ugnen på 175°C.


7 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl eller fullkorns dinkelmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl, torkad frukt så som aprikoser
1 dl rivet äpple eller valfri sylt
1 dl nötter vad som finns hemma
1 l filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, sylt och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.

Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
Klä två 1 1/2-liters brödformar med bakplåtspapper. Fördela smeten och strö över lite mjöl.

Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, ca 1 1/2 timme. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar