Detta är en klar favorit sedan ett par år tillbaka. Supergott till de flesta sommarrätter :)
1 st Citron
3 st tomater
1 st liten lök
1,5 dl hackad (blad)persilja
mynta efter smak
1 dl kokt boulghour eller couscous
3 msk olivolja
salt
En riktig tabuleh innehåller mycket lite boulghour /couscousgryn och mest blad persilja och tomat.
Den ska se grön, röd ut med lite prickar i utav grynen.
Samla ihop persiljan. Skär av stjälkarna, sedan hacka persiljebladen mycket fint. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. Hacka mynta. När bulgurn har svällt, lägga den i en skål. Tillsätt tomater, lök, persilja och mynta. Kylskåp 2 timmar. Krydda med salt, peppar, citron och olivolja.
söndag 10 april 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar