torsdag 11 augusti 2011

Tårtbotten - sockerkaka

Jag gör min tårta alltid med den här tårtbotten och lyckas varje gång. Den är god också.


Det här behövs:
6 st ägg
3 dl strösocker
1½ msk vatten
2 1/4 dl vetemjöl
1½ dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker



Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner vattnet.

Sikta ner vetemjölet och blandat med potatismjöl och bakpulver. Vänd smeten tills allt är väl blandat.

Häll smeten i formen.

Grädda på galller i nedre delen av ugnen ca 45-55 minut. Lägg på ugnsfolie på i slutet av tiden om kakan börjar bli för mörk i färgen, eller ett fat om den börjar resa sig för mycket. Pröva med en sticka för att se till att den är torr.

Låt kakan svalna lite. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.

Kakan kan frysas.

Fyll i och dekorera efter egen fantasi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar