söndag 19 december 2010

Gammeldags mjuk pepparkaka

Fantastiskt god pepparkaka, och inte heller särskilt söt. Det tar en stund att laga den men det är väl värt det.

150 g smör
3 st ekologiska ägg
3 dl socker
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl lingonsylt
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl

(margarin, ströbröd)

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en stringform som rymmer ca 2 liter.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa äggen och sockret poröst. Rör ner övriga ingredienser, sikta i mjölet.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Låt kakan stå ca 1 timme innan du stjälper upp den.

Om du vill göra den extra lyxig, täck den med tosca täcket som finns i receptet pepparkaka med toscatäcke

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar