Bland de första gångerna jag åt baklawa var hos en kamrat under Edi-al-fitr, fantastiskt mycket god mat och så de här söta goda kakorna. Jag passar nu på att smaka olika baklawas olika smaker men lika fantastiska.
500 g mannagryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
9 dl filmjölk
1 msk olja
1/2 frityrolja
sirap ca 1 liter
kokosflingor
Vispa ägget. Lägg i bakpulver, olja, filmjölk och mannagryn, vispa. Lägg smeten i en sprits. Hetta upp frityroljan i en djup panna. Spritsa ner kakor i oljan, ca 9 i taget. Ta upp kakorna och lägg i en skål fylld med sirap. Fortsätt att fritera och byt plats på kakorna i sirapen och lägg dem på ett stort fat. När kakorna är klara dekorera med kokosflingor.
måndag 10 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar