lördag 8 maj 2010

Vanilj kryddad ljummen Rabarber med kanelglass

Pratade med kamrat om rabarber som hon nyss planterat och kom på att jag hade ett jätte gott recept på rabarber med kanel glass.

Rabarber
1 dl vatten
3 dl socker
1 kg färska rabarber
1 vaniljstång (funkar inte med vaniljsocker)

Kanelglass
3 dl vispgrädd
3 dl standardmjölk
1,5-2 dl socker
7 äggulor
4 kanelstänger

Koka upp grädden och mjölk, socker, kanel. Låt smeten kallna något, blanda äggulorna jämnt fördelat i den ljumna glassmeten och sila genom en finmaskig sil.
Kör i en glassmaskin eller ställ skålen i ett isbad och vispa med i elvisp. Sätt in i frysen.
Koka upp rabarberslantar, socker och kanelstängerna i vattnet. Koka allt till raberberna mjuka och simmiga.
Servera den ljumna kompotten med en kula glass och garnera gärna med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar