Pratade med kamrat om rabarber som hon nyss planterat och kom på att jag hade ett jätte gott recept på rabarber med kanel glass.
Rabarber
1 dl vatten
3 dl socker
1 kg färska rabarber
1 vaniljstång (funkar inte med vaniljsocker)
Kanelglass
3 dl vispgrädd
3 dl standardmjölk
1,5-2 dl socker
7 äggulor
4 kanelstänger
Koka upp grädden och mjölk, socker, kanel. Låt smeten kallna något, blanda äggulorna jämnt fördelat i den ljumna glassmeten och sila genom en finmaskig sil.
Kör i en glassmaskin eller ställ skålen i ett isbad och vispa med i elvisp. Sätt in i frysen.
Koka upp rabarberslantar, socker och kanelstängerna i vattnet. Koka allt till raberberna mjuka och simmiga.
Servera den ljumna kompotten med en kula glass och garnera gärna med bär.
lördag 8 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar