Detta är ett av mina köksexperiment som blev riktigt lyckat.
4 pers
500 g kassler skuren i cm tjocka skivor
smör till stekning
200 g färska champinjoner
1 tsk vetemjöl
2 dl grädde
1 msk dijonsenap
2 dl riven gréveost
1-2 broccolihuvuden
purjolök
paprika
2 msk rapsolja
salt, peppar
Sätt ugnen på 200°.
Stek kasslerskivorna så det får färg.
Skiva svampen och fräs dem i smör, pudra över vetemjöl och rör om. Häll över grädde och låt koka i 5 minuter. Tillsätt senap, salt och peppar. Mixa till kräm.
Lägg kasslern i en ungssäker form och klicka ut krämen och strö över osten. Gratinera kasslern i ugnen i 15 min.
Dela broccolin i små buketter och koka dem i 2 min.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs broccolin, grovskuren paprika och purjolöken ett par minuter. Salta och peppra.
lördag 8 maj 2010
Kassler med champinjonkräm
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar