torsdag 13 maj 2010

Pecanpaj


Fick precis hem boken "Dead In the Family" senaste i Sookies serie som det gjorts en tv-serie på ”True Blood”. Kom då att tänka på scenen där Sookie sitter vid köksbordet efter sin mormors begravning och äter pecanpajen som mormorn bakat medan tårarna rinner. En riktigt känsloladdad scen.
Så nu blev det pecanpaj med vaniljglass till efterrätt.



Välj en pajdeg som du föredra, mördeg eller denna smakar riktigt gott.

Pajdeg:
3 dl mjöl
100 gram rumsvarmt smör
1/2 dl vatten
1 msk socker

Mördeg
200g smör
1 1/4 dl socker
4,5 dl vetemjöl

Dela smöret i bitar och tillsätt de övriga ingredienserna
Blanda ihop mördegen (enklast i en matberedare).
Slå in degen i plastfilm och kyl den i frysen några minuter så går den lättare att kavla ut.

Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform (ca 20 cm), sätt degen i kylen medan du rör ihop fyllningen.

Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
2 dl ljus eller vit sirap
2 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl pecannötter

Vispa äggen lätt med en gaffel och tillsätt socker, sirap, smör och vaniljsocker. Blanda i pecannötterna. Häll pecannötsblandningen i pajskalet. Grädda i 175 grader, i nedre delen av ugnen, i cirka 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar