måndag 10 maj 2010

Kycklinggryta med druvor

Detta är en klar favorit här hemma, vi har bjudit på den vid flera tillfällen och den uppskattas oerhört. Passar till höst och vinterkvällar.

4-6 port

1 st färsk eller tinad kyckling
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk flytande margarin
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 msk svartvinbärsgele
0,5 msk fransk senap
1 tsk mald ingefära
1 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl grädde

ca 300 g halverade utkärnade vindruvor

Delade kycklingen i 8 bitar. Torka bitarna noga före bryning så bli ytan vacker. Krydda bitarna med salt och peppar.
Lägg över de brynta bitarna i en ugnssäker gryta. Tillsätt vatten, fond, gelé, senap, ingefära och senap, vänd kycklingen i vätskan.
Låt kycklingen koka under lock i ca 25 minuter.
Ta upp . Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt vindruvorna sätt in i ugnen på 175° i ca 15 minuter.

Servera grytan med kokt ris, lättfrästa morotstavar, sockerätrer och broccoli. Ha gelé och jordnötter som tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar