Detta är en klar favorit här hemma, vi har bjudit på den vid flera tillfällen och den uppskattas oerhört. Passar till höst och vinterkvällar.
4-6 port
1 st färsk eller tinad kyckling
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
2 msk flytande margarin
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 msk svartvinbärsgele
0,5 msk fransk senap
1 tsk mald ingefära
1 tsk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
2 dl grädde
ca 300 g halverade utkärnade vindruvor
Delade kycklingen i 8 bitar. Torka bitarna noga före bryning så bli ytan vacker. Krydda bitarna med salt och peppar.
Lägg över de brynta bitarna i en ugnssäker gryta. Tillsätt vatten, fond, gelé, senap, ingefära och senap, vänd kycklingen i vätskan.
Låt kycklingen koka under lock i ca 25 minuter.
Ta upp . Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning.
Lägg tillbaka kycklingen i såsen och tillsätt vindruvorna sätt in i ugnen på 175° i ca 15 minuter.
Servera grytan med kokt ris, lättfrästa morotstavar, sockerätrer och broccoli. Ha gelé och jordnötter som tillbehör.
måndag 10 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar