6 port
1 1/2 kg blåmusslor med skal
3 dl vitt vin
1 1/2 st vitlöksklyftor, fin hackad
3 st mjöliga potatisar
1 1/2 st tränad gul lök
1 1/5 liter buljong, hummer eller fisk
4 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 hg strimlad knaperstekt bacon
salt, peppar
tabasco
persilja
Skölj blåmusslorna väl och släng alla som inte är slutna. Koka dem i vinet under lock tills de öppnat sig. Plocka ut musslorna och sila spadet så att du blir av med sand och musselskal.
Fräs vitlökshacket, tärna potatis och gul lök i lite olja. Tillsätt spadet, buljong och grädde och sjud i ca 15 minuter. När potatisen har kokat sönder fungerar den som redning. Krydda med salt, peppar och tabasco. Lägg i musselköttet och baconen. Strö över hackad persilja.
Servera med hemmagjorda pommes eller vitlöksbröd.
måndag 10 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar