lördag 8 maj 2010

Köttfärspaj

Pajdeg

1 1/2 dl vetermjöl
1 dl grahamsmjöl
75 g margarin
2 msk vatten

Kör i matberedaren och ställ sedan in i kylen.

Fyllning

1 gul lök
150 g champinjoner
1 msk smör
400 g färs (välj sort efter smak)
1 tsk salt
1 krm peppar
2 tsk oregano
1 burk körsbärstomater
1/2 dl chilisås
250 g frysta grönsaker; val efter smak

ägg

Sätt ugnen på 225°. Hacka löken, skiva champinjonerna, fräs i smöret. Tillsätt färsen och bryn. Krydda upp köttfärsen. Häll över tomatkrossen och chilisåsen och låt puttra i 10 min. Blanda i de valda grönsakerna. Häll i en ugnssäker form.

Kavla ut degen och placera som lock över köttfärsröran. Pensla med ett upprört ägg.
Grädda i ugnen i 15 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar