1 Rotselleri eller Kålrot
1-2 dl riven ost
200 g färsk svamp
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk (ev lite grädde)
1 tsk soja
örtsalt
Skala och skär den valda rotfrukten i cm tjocka skivor. Koka skivorna i salt vatten ca 5-10 min. Låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg dem sedan i en smord ugnsäker form. Sätt ugnen på 225°
Skölj och ansa svampen. Skiva den och fräs på svag värme i smöret tills vätskan kokt in.
Strö mjölet och rör om. Tillsätt mjölken, lite i taget, rör om. Låt såsen skjuda och tillsätt soja och örtsalt.
Fördela svampsåsen över rotfrukerna och strö över osten och gratinera i ugnen ca 15 min.
Servera med sallad med mycket färg.
lördag 8 maj 2010
Svampgratinerad rotselleri
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar