2 liter kantareller (blir ca 1 liter)
4-5 dl svampspad
1,5 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
1 lagerblad
1 tsk senapskorn
2 bitar muskotblomma
1 tumme färsk ingefära
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
5 vitpepparkorn
1 rödlök i skivor
Rensa kantarellerna noga och dela större kantareller i bitar. Skölj dem.
Lägg kantarellerna i en stor kastrull och tillsätt vatten så att det nästan täcker kantarellerna.
Koka upp och koka i 4 minuter.
Sila av svamplagen till en annan kastrull och tillsätt ingredienserna till lagen. Koka upp den och rör tills sockret löst sig.
Fördela kantarellerna i en väl rengjord glasburk eller flera små.
Slå över den varma svamplagen och se till att det täcker.
Sätt på lock och låt svalna.
Förvara den syltade svampen mörkt och svalt.
Kantarellerna är godas att serveras efter ett par dagar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar