
Receptet är kanske inte så detaljerad i precisa mängder, men du får höfta bäst du vill. Använd sunt bondförnuft och ta efter smak och tycke.
Ingredienser:
Stora runda Polarbröd, eller annan botten som du tycker om.
Två burkar tonfisk i vatten
Rökta laxskivor (räcker med 1-2 hekto)
En halv gul lök
En purjolök
Citronmajonäs
5 dl crème fraiche
6 ägg
1-2 dl färsk dill
En matsked pepparrotsvisp
1-2 msk chilisås
Ost (går bra med ett-två paket färdigskivad ost)
200-400 gram extra stora räkor och eller kräftskjärtar
En gurka
Salt
Peppar
Detta blir två olika fyllningar fördelat på tre lager.
Fyllning ett:
Tonfisk
Finhackad dill
Hackad purjolök
Hackad gul lök (dela den halva löken propertioneligt mellan blandingarna)
Cintronmajonäs
2/3 burk crème fraiche
2 kokta ägg
Salt & peppar
1-2 msk chilisås
Fyllning två:
Hackad rökt lax
Finhackad dill
Hackad purjolök
Hackad gul lök
Cintronmajonäs
En matsked pepparrotsvisp
1/3 burk crème fraiche
1 kokt ägg
Gör så här:
Det blir alltså två lager tonfiskröra, och ett lager laxröra. Använd polarbrödet som botten.
Blanda ihop rörorna i varsin bunke. Första lagret blir tonfisk, andra skina, tredje (som blir överst på tårtan) tonfisk.
Stryck sedan majonäs blandat med crème fraiche över och runt (tunt lager) tårtan. Låt nu tårtan stå i kylen i några timmar (helst tolv) - så att brödet kan suga till sig smakerna.
Applicera sedan garnering efter tycke och behov. Följer du receptet så skivar du gurkan och lägger dem omlott runt tårtans kant. Sedan viker du osten och placerar den ytterst ovanpå tårtan - sen räkor i mitten. Vill du kan du även lägga till skivade tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar