Jag har kommit in i en period då jag har väldigt lite att göra, vilket leder till att jag gärna ställer mig i köket och lagar mat som tar lite tid. Igår blev det kalops och äppelhalvor med nötter, super gott.
4 port
800 g grytbitar av nötkött
3 st gula lökar
2 st morötter
10 st kryddpepparkorn
2 st lagerblad
1 tsk timjan
0.5 l hönsbuljong
salt
peppar från kvarn
smör och olja till stekning
1 msk maizena
hackad persilja
Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stekpanna med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna.
Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Bryn i omgångar så att köttet får vacker färg.
Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsen sakta under lock tills köttet känns mört, minst 2 timmar, men gärna fler timmar.
Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena utrört i vatten. Smaka av med salt. Strö hackad persilja över.
Servera med potatis, sparris och rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar