lördag 8 maj 2010

Cheesecake med choklad och kokosbotten

8-10 bitar

200 g marylandcookies (välj den du gillar bäst)
ca 120 g smör
1/2 dl kokosflingor
1/2 dl strösocker
5 ägg
450 g cream cheese
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Smör en springform på 24 cm i diameter. Krossa kexen i en mixer och blanda med socker och kokosflingor. Häll ner smält smör. Häll lite smör i taget, det kan hända att du inte behöver allt beroende på hur finmalda kakorna är. Häll smulorna i springformen och tryck dem lätt med baksidan av en sked. Baka i ugnen på 175 grader i 15 minuter. Vispa ägg, ost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Häll i formen och grädda längst ner i ugnen i 30-35 grader (eller tills kakan har stelnat). Ta ut kakan och låt svalna i 10 minuter. Blanda fraiche, socker och vaniljsocker och bred över kakan. Grädda i 5 minuter till. Plasta in kakan när formen svalnat och låt gotta till sig i kylen över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar