Denna rätten kan göras antingen vegetarisk eller så tillsätt rökt lax, kyckling eller kalkon. Jag har även använt såsen till risrätter vilket passar perfekt.
4 port
4 salladslökar
2 knippen roculasallad
flingsalt
400 g penne
1 msk
olivolja
1 dl vitt vin
1 1/2 dl hönsbuljong
200 g halverade körsbärstomater
2 msk créme fraiche
svartpeppar
1 tsk citronsaft
koka pastan "al dente" i saltat vatten.
Finhacka salladslöken och rucolasallad. Fräs salladslöken tills de är mjuka och läggs sen i rucolan.
Häll i vinet och buljong och låt koka ihop i 5 minuter. Blanda i créme fraiche i såsen och smaka av med salt, peppar och citron. Blanda såsen och pastan. Garnera med körsbärstomaterna och hela salladsblad.
måndag 10 maj 2010
Penne med rucola i vitvinssås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar