måndag 10 maj 2010

Kycklingklubbor med ugnsgönsaker

Detta är en återkommande rätt här hemma, ibland byter jag ut kycklingen mot fläskfilé. Allt lagas e en form vilket känns smidigt. Maten kommer ut riktigt fin och färgglatt.

2-4 port beroende på klubbornas storlek

4 st kycklingklubbor
2 msk olivolja
1 st zuccini
2 st röda lökar i klyftor
2 st paprika, blandade färger
3 st morötter
4 st potatisar, medelstora (kan uteslutas)
15 st svarta oliver, med kärnor
8 st vitlöksklyftor
2 tsk flingsalt
1 msk timjan
2 tsk rosmarin
3 dl vitt vin
rosmarinkvistar

Tillagning
Ta fram en stor ugnslångpanna och smörj den lätt med olivolja. Lägg i frysta kycklingklubbor och alla grönsakerna i stora bitar. Morötterna kan skäras i långa bitar, zucchini och paprika likaså. Rödlöken skärs i klyftor. Om du vill ha potatis med (gott!)så skala den och skär i kyftor.
Strö över oliverna och hela skalade vitlöksklyftor. Smula över salt och peppra. Strö över torkad timjan och rosmarin. Häll på vinet och avsluta genom att ringla över lite olja. Sätt in i 200 grader 60 minuter. Sänk eventuellt värmen mot slutet.
Garnera med kryddkvistar. Servera med grönsallad med smulad fetaost och rostade pinjenötter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar