
Lagade denna otroligt goda soppan i torsdags. Jag äskar verkligen sparris och såhär års smakar den som bäst. Denna rätt kan man antingen ha som förrätt eller som huvudrätt med rätt tillbehör. Gott till soppan är vitlöksbröd, rostade pinjenötter, hackad kallrökt lax eller stekt vitfisk i kuber.
6 port
500 g färsk grön sparris
5 st scharlottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vitt vin
salt, peppar
crème fraîche
Skär sparrisen i centimeter stora bitar. Lämna topparna hela. Lägg sparrisen i kokande lättsaltat vatten, koka ca 3 minuter.
Skal och hacka löken och fräs lätt i en djup kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg i sparrisen, utan topparna som skall användas till garneringen, i gräddsåsen. Koka i 10 minuter och kör med mixerstav till en slät soppa.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med sparrisknoppar och pinjenötter och en klick crème fraîche
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar